راهنمای خرید

بکس بادی چیست و در خرید آن باید به چه نکاتی دقت کنیم؟

7 نکته برای خرید بهترین بکس بادی

شما چه یک فرد فنی باشید و چه نباشید حتما مستحضر هستید که بدون وجود ابزارآلات، بسیاری ازفعالیت‌های روزانه‌ی ما انجام نخواهند شد. در این بین آچارها و انواع بکس‌ نیز نقش مهمی داشته و تقریبا در تمام کارهای مکانیکی، آپاراتی و… استفاده می‌شوند.

در این بلاگ قصد داریم در مورد بکس بادی صحبت کنیم که همانند دست راست هر تکنسین فنی عمل می‌کند و وجود آن در هر کیف ابزار الزامی است. اگر شما نیز کمبود این وسیله را در انجام کارهایتان احساس می‌کنید یا اصلا نمی‌دانید بکس بادی چیست و دقیقا برای چه فعالیت‌هایی مورد استفاده قرار می‌گیرد، تا پایان این بلاگ با من همراه باشید‌.

بکس بادی چیست و چه کاربردی دارد؟

اگر تا به حال گذرتان به پنچرگیری افتاده باشد حتما دیده‌اید که فرد تعمیرکار از دستگاه جالبی برای باز کردن پیچ چرخ‌های اتوموبیل استفاده می‌کند. این دستگاه که صدای خاصی هم دارد، همان بکس بادی است.

در واقع بکس بادی یک ابزار پرکاربرد برای باز کردن پیچ و مهره است که با ایجاد ضربه‌های متوالی به چپ و راست با سرعت بالا و به وجود آوردن گشتاور و قدرت مناسب، عمل باز کردن یا بستن پیچ و مهره را انجام می‌دهد.

این دستگاه که در دستخ‌ی ابزارآلات پنوماتیک یا بادی قرار می‌گیرد با استفاده از انرژی باد و هوای فشرده کار می‌کند‌ که از طریق یک کمپرسور تأمین می‌شود.

در خرید بکس بادی به چه نکاتی دقت کنیم؟

 

سایز درایو بکس بادی

اولین نکته‌ای که برای خرید بکس بادی باید در نظر داشته‌باشید،  توجه به سایز درایو بکس بادی است.  منظور از درایو، نوک شفت خروجی بکس یا آچار جغجغه بکس است که به انتهای سری بکس وصل شده و ظاهری ۴ وجهی دارد.

درایو بکس بادی می‌تواند سایزهای مختلفی داشته‌باشد. از کوچکترین سایز که یک‌چهارم اینچ است گرفته تا سایزهای سه‌هشتم اینچ، یک‌دوم، یک اینچ و بالاتر. حال این شما هستید که باید با توجه به نوع کار و وظیفه‌تان سایز مناسب درایو را انتخاب کنید. در غیر این‌صورت مجبور خواهید شد هزینه‌های جداگانه‌ای برای خرید تبدیل بکس یا ست آچار بکس بپردازید.

این نکته را هم در نظر بگیرید که هرچه سایز درایو بزرگتر باشد به آچارهایی با سایز بزرگتر نیاز دارد. معمولا در کارهای معمول مانند تعویض روغن و لاستیک درایو یک‌دوم اینچ بیشترین استفاده را دارد.

 

شفت بکس بادی

شفت بکس بادی درواقع رابطی بین سری بکس و موتور تولید گشتاور است که هر چه طول آن بیشتر باشد برای دسترسی به نقاط محدود و تنگ مناسب‌تر است. به همین دلیل لازم است پیش از خرید بکس بادی به سایز شفت آن نیز دقت کنید.

 

سرعت چرخش بکس بادی

طبیعی است که هر چه سرعت چرخش بکس بادی بیشتر باشد، پیچ و مهره‌ها سریع‌تر باز می‌شوند. البته این مقوله به نیرو و گشتاور بکس بادی نیز بستگی دارد.

سرعت چرخش بکس بادی با واحد دور در دقیقه یا RPM اندازه‌گیری‌ شده و در حالت بدون بار سنجیده می‌شود. هر چه سایز درایو بکس بادی کوچکتر باشد، سرعت چرخش آن بالاتر است و می‌توانید از آن برای باز کردن پیچ و مهره‌هایی استفاده کنید که لازم است سریعاً باز شوند و در عین حال، به گشتاور و نیروی زیادی برای بازشدن نیاز ندارند.

برعکس، هرچه سایز درایو بکس بادی بزرگتر باشد سرعت چرخش آن کمتر و گشتاور بالاتری دارد.

 

قابلیت تنظیم جهت گردش بکس بادی

دکمه یا سلکتوری روی بدنه‌ی بکس بادی قرار گرفته که به دو صورت موافق (forward) و معکوس (reverse) قابل تنظیم است. این دو حالت که به صورت راست‌گرد و چپ‌گرد نیز شناخته می‌شوند تعیین‌کننده‌ی جهت چرخش بکس بادی هستند.

اگر سلکتور را روی حالت راست‌گرد قرار دهید می‌توانید از دستگاه برای بستن پیچ و مهره و در حالت چپ‌گرد برای باز کردن پیچ از آن بهره ببرید.

 

توجه به میزان گشتاور یا تورک (torque)

احتمالا می‌دانید که هر پیچ و مهره‌ای برای باز یا بسته‌شدن به میزان مشخصی گشتاور نیاز دارد. به همین منظور بکس‌های بادی با مقدارهای متفاوت گشتاور تولید می‌شوند تا شما با توجه به شغل و هدف‌تان از به‌کارگیری این دستگاه، بکس بادی با میزان گشتاور مناسب را خریداری نمایید.

نیروی گشتاور در استاندارد متریک با واحد نیوتن بر متر و در استاندارد امپریال با واحد پوند بر اینچ  یا فوت بر پوند اندازه‌گیری می‌شود. اما چگونه مناسب‌ترین گشتاور را برای بکس بادی انتخاب کنیم؟

برای این‌کار می‌توان به جدول استاندارد پیچ و مهره مراجعه کرد و یا با توجه به سایز آن‌ها گشتاور مناسب را در نظر گرفت. در کنار آن، به موارد زیر دقت کنید تا انتخاب گشتاور بکس بادی برای شما ساده‌تر شود:

  • اگر بیشترین استفاده‌ی شما از بکس بادی برای کارهای منزل، تعمیر اتوموبیل شخصی، ساخت و سازهای کوچک و یا هرکاری است که حداکثر سایز پیچ مصرفی در آن ۱۶ است، به سراغ گشتاور حدودا ۳۵۰ نیوتن بر متر باشید.
  • اگر پیچ‌های مصرفی حداکثر ۱۲ میلی‌متر هستند گشتاور ۱۵۰ نیوتن بر متر با مکانیزم تک چکش برای شما مناسب است. (از انتخاب سایز مناسب درایو و بررسی سایر نکات غافل نشوید.)
  • اگر در تعمیرگاه تعویض روغن و لاستیک مشغول به کار هستید و گاهی اوقات با پیچ‌های زنگ‌زده مواجه می‌شوید گشتاور حدودا ۵۰۰ نیوتن برای شما مناسب است.
  • و …

 

قابلیت تنظیم گشتاور

روی بدنه برخی از بکس‌های بادی یک دیمر قرار گرفته که توسط آن می‌توانید میزان گشتاور را تغییر دهید. نحوه کار دیمرها در هر دستگاه با دیگری متفاوت است.

در برخی از بکس‌های بادی، دیمر به صورت ولومی چرخشی است که میزان گشتاور را از حداقل به حداکثر تغییر می‌دهد. یا ممکن است مقادیر از پیش تعیین‌شده‌ای برای گشتاور تنظیم‌شده باشد که شما با تغییر ولوم بتوانید با توجه به سایزمهره‌ها میزان گشتاور را کم یا زیاد کنید. این ویژگی در یک بکس بادی می‌تواند کمک‌کننده و تأثیرگذار باشد.

 

جنس بدنه بکس بادی

حتما پیش از خرید به جنس بکس بادی دقت کنید. جنس بدنه‌ی این محصولات می‌تواند با توجه به نوع کاربردشان متفاوت بوده و از جنس‌های فلزی، فولادی،کامپوزیت، پلاستیک، آلومینیوم فشرده، تیتانیوم و… ساخته‌ شود.

درحال حاضر، بکس‌های بادی با بدنه‌ی کامپوزیت و فلزی نسبت به سایر انواع آن پرفروش‌تر هستند و شاید روزی برسد که بکس‌های کامپوزیتی تمام بازار را تسخیر کنند. که البته آن‌روز چندان دور هم نیست.

دلیل محبوبیت جنس کامپوزیت برای بدنه بکس بادی این است که کامپوزیت سبک بوده و حین کار لرزش کمتری دارد و در برابر خط و خش، زنگ‌زدگی و… مقامت بالاتری نسبت به جنس فلز از خود نشان می‌دهد. البته قیمت بکس بادی با بدنه‌ی کامپوزیت نسبت به محصولاتی که بدنه‌ی فلزی دارند گران‌تر است.

 

سخن پایانی

بکس بادی یکی از پرکاربرد‌ترین ابزارآلات پنوماتیک است که در مصارف مختلفی به کار گرفته می‌شود. برای خرید این محصول لازم است در مورد آن اطلاعاتی کسب کرده و نکاتی را در نظر بگیرید که در این بلاگ در مورد آن بحث‌شده است. البته هنوز هم نکات زیادی در این زمینه وجود دارد که در بلاگ‌های آینده بررسی خواهیم کرد.

در صورتی که مایلید با مدل‌های مختلف بکس بادی و قیمت آن‌ها آشناشوید به سایت ابزارقشقایی مراجعه کرده و از مشاوره‌ی کارشناسان این فروشگاه بهره‌مند شوید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *