ابزارهای دارای باطری قابل شارژ، در اصل برای راحتی حال بشر طراحی شده اند! چون این ابزارها همانطور که میدانید نیازی به اتصال به جریان برق ندارند و در هر مکانی قابل استفاده هستند. اما خب تنها مشکل مشترک میان همه آن ها این است که باطری قرار گرفته روی آن ها پس از مدتی استفاده خراب شده و کارایی خود را از دست میدهد. از همین رو بعضی از فنی کاران تصمیم میگیرند تا ابزار شارژی خود مثل دریل شارژی را به ابزار برقی تبدیل کنند. شما هم اگر تصمیم به تبدیل دریل شارژی به برقی دارید ولی نمیدانید باید چه تغییراتی روی ابزار اعمال کنید یا اصلا نمیدانید این کار شدنی است یا خیر؟ با ما در این مقاله از ابزار قشقایی همراه باشید.
آیا تبدیل دریل شارژی به برقی امکان پذیر است؟
بله؛ تبدیل دریل شارژی به برقی و به طور کلی هر ابزار شارژی دیگری به ابزار برقی امری ممکن و شدنیست! درون دریل متشکل از سیم هایی است که وظیفه دریافت برق از منبع تغذیه و انتقال آن به موتور را برعهده دارند. این سیم ها در مدل شارژی به باطری متصل هستند و باطری را به عنوان منبع تغذیه میشناسند. حالا اگر شما آن ها را از باطری جدا کرده و به کابل برق متصل کنید، خواهید دید که ابزار به وسیلهای برقی تبدیل شد.
البته در نظر داشته باشید که انجام این کار در حرف آسان است و در عمل ممکن است دشوار باشد. پس اگر مهارت های لازم، مانند مهارت لحیم کاری را ندارید یا این که از برق کشی این ابزار سردر نمیآورید بهتر است بیخیال این قضیه شوید.
چطور دریل شارژی را به دریل برقی تبدیل کنیم؟
بالاتر فهمیدیم که تبدیل دریل شارژی به دریل برقی جزو کارهای ممکن و قابل انجام است. حالا حتما میخواهید بدانید مراحل آن کدامند تا سپس کارتان را شروع و ابزار شارژی خود را به ابزار برقی یا یک وسیله دو منظوره تبدیل کنید.
تبدیل دریل شارژی به برقی 4 مرحله کلی دارد. طی این مراحل برای افراد کاربلد و آگاه به اصول علم الکترونیک به راحتی آب خوردن است. البته لازم نیست برای طی این مراحل حتما مهندس برق و الکترونیک باشید، بلکه همین که بدانید در داخل ابزارهای برقی و شارژی چخبر است و از سیستم کار آن ها باخبر باشید کفایت میکند.
مرحله اول؛ آماده سازی ابزارها و قطعات مورد نیاز
ابزارها و لوازمی که برای انجام این کار به آن ها نیاز دارید عبارتند از؛
- پیچ گوشتی / چهارسو
- سیم چین
- سیم لخت کن
- هویه و سیم لحیم
- آداپتور
- کاغذ سنباده
پس در ابتدای راه باید این لوازم و ابزارها را آماده کنید.
مرحله دوم؛ باز کردن بدنه دریل
به کمک پیچ گوشتی و چهارسو تمامی پیچ هایی که روی بدنه دریل مشاهده میکنید را باز کنید تا به این ترتیب دو طرف بدنه از یکدیگر جدا شوند و به سیم پیچی های داخل آن دسترسی داشته باشید. اگر هم روی بدنه دریل هیچگونه پیچی وجود نداشت، کافیست به کمک نوک پیچ گوشتی یا یک وسیله این چنینی، قسمتی از بدنه را باز کنید و از همین محفظه با دو انگشت شصت، دو طرف بدنه را از یکدیگر جدا کنید.
مرحله سوم؛ آماده سازی کابل برق
کابل برقی که تهیه کرده اید و قرار است دریل شما را به برق متصل کند، از نوع معمولی است یا جک دار؟! اگر از نوع جک دار باشد که دردسرتان کمتر خواهد بود. اما اگر از نوع معمولی است باید قسمتی از انتهای آن را که میخواهید به دریل متصل کنید را به کمک سیم چین و سیم لخت کن، ببرید و کمی لخت کنید.
مرحله چهارم؛ اتصال کابل به دریل
محل اتصال رشته سیم ها به ترمینال باطری را در داخل دریل شارژی بیابید و به وسیله کاغذ سنباده، خوب این محل را تمیز کرده و سپس به روغن لحیم آغشته کنید. بعد از انجام این کار، انتهای کابل برق را به ترمینال باطری متصل و آن را لحیم کاری کنید تا دریل شارژی به ابزار دو منظوره تبدیل شود.
توجه داشته باشید که با اتصال کابل به ترمینال باطری، دریل شما در همان حالت شارژی باقی خواهد ماند. ولی قابلیت استفاده به صورت برقی را هم خواهد داشت. یعنی در زمان دسترسی به جریان برق میتوانید از حالت برقی آن استفاده کنید و در اماکن فاقد سیستم برق، از حالت شارژی آن. اما اگر میخواهید ابزار شارژی کلا به یک ابزار برقی تبدیل شود، میتوانید رشته سیم دریل را از ترمینال باطری جدا و کابل را مستقیما به این رشته سیم متصل کنید.
سخن پایانی
تبدیل دریل شارژی به دریل برقی میتواند دلایل گوناگون داشته باشد. ولی در مجموع ما انجام آن را چندان توصیه نمیکنیم! چرا که دریل های شارژی برندهای آروا و رونیکس آنقدر مزیت دارند و پرکاربرد هستند که تبدیل کردنشان به دریل برقی اصلا کار درستی نیست. مگر این که با طی مراحل شمرده شده در این مقاله، آن ها را به دریل قابل استفاده با باطری و برق تبدیل کنید.