آموزشی

آموزش کار با دریل به صورت مرحله به مرحله برای افراد تازه کار

آموزش کار با دریل به صورت مرحله به مرحله برای افراد تازه کار

فرقی ندارد که شما یک فرد فنی هستید یا نه، لازم است بدانید که دیر یا زود به استفاده از دریل احتیاج پیدا خواهیدکرد. حال می‌تواند برای نصب تابلو روی دیوار منزل‌تان باشد، یا برای ساخت یک کاردستی یا قفسه‌ی کوچک برای فرزندتان.

به همین دلیل بهتر است که نحوه‌ی کار با این دستگاه را هرچه سریع‌تر یاد بگیرید تا در صورت لزوم از آن استفاده کنید.

آموزش کار با دریل از صفر تا صد و نکات ایمنی کار با این دستگاه در این بلاگ نوشته‌شده است. اگر مایل هستید کار با این دستگاه پرکاربرد را یاد بگیرید پیشنهاد می‌کنم اگر آب دستتان هست زمین بگذارید و چند دقیقه‌ای با من همراهی کنید.

 

آموزش کار با دریل به صورت گام به گام

 

گام اول: رعایت نکات ایمنی

رعایت نکات ایمنی از ساده‌ترین اصول کار با لوازم برقی و ابزارآلات است. پیش از شروع کار با دریل ابتدا لباس مناسب بپوشید و از عینک مخصوص و محافظ گوش برای محافظت از چشم و گوش خود بهره ببرید.

اگر لباس کار مخصوص در دسترس‌تان نیست فقط یک جمله را به خاطر داشته باشید: به هیچ عنوان لباس گشاد نپوشید!

همچنین به خاطر داشته باشید که استفاده از طلا یا زیورآلاتی که رسانای برق هستند در کار با دریل یا هر ابزار برقی می‌تواند خطر آفرین باشد. پس آن‌ها را در حین کار از خود دور کنید.

 

گام دوم: تعیین هدف انجام کار و انتخاب مته مناسب

هر دریل می‌تواند با انواع مختلفی از مته کار کند‌. این شما هستید که باید با توجه به نوع کاری که قصد انجامش را دارید، سطح انجام کار و همچنین طول سوراخ و عمق حفره‌ی موردنظر، مته‌ی مناسب را انتخاب کنید. برای این کار می‌توانید از افراد با تجربه‌تر و یا حتی فروشندگان ابزارآلات کمک بخواهید.

 

گام سوم: قراردادن مته در سه‌نظام دریل

برای این کار ابتدا سه‌نظام را خلاف جهت عقربه‌های ساعت بچرخانید تا دندانه‌های آن باز شود. مته را در محل قرار داده و دوباره، سه نظام را به حالت اول برگردانید تا مته داخل آن محکم شود.

اگر سه نظام دریل شما به صورت دستی است آن‌ را توسط آچار مخصوص محکم کنید. اما در سه‌نظام‌های اتوماتیک این کار بدون نیاز به آچار انجام می‌شود. به یاد داشته باشید که پس از قراردادن مته، حتما آچار را از سه‌نظام جدا کنید.

 

گام چهارم: آماده‌سازی سطح کار

سطحی که می‌خواهید روی آن سوراخ ایجاد کنید اهمیت فوق‌العاده‌ای در نتیجه‌ی کارتان دارد. به همین دلیل لازم است به موارد زیر دقت کنید:

  • اصلا روی یک سطح بدون ثبات سوراخ‌کاری با دریل انجام ندهید. زیرا در این صورت مجبورید با یک دست قطعه را نگه دارید و تسلط‌‌تان روی دریل کم می‌شود. اگر قصد ایجاد حفره روی سطحی به غیر از دیوار را دارید ابتدا آن‌ را با گیره‌ی مخصوص محکم کنید و سپس دو دستی دریل را نگه دارید.
  • بررسی کنید که سطح موردنظر برای فرو رفتن مته در آن مشکلی نداشته باشد. برای مثال ستون فلزی نباشد یا سیم‌کشی برق در پشت دیوار وجود نداشته باشد.
  • نقطه‌ای که می‌خواهید روی آن سوراخ ایجاد کنید را با ماژیک علامت زده و با نوک یک میخ، کمی فرورفتگی در آن ایجاد کنید تا کارتان ساده‌تر شود.
  • یک لایه چسب نواری در محل سوراخ بچسبانید تا از لب‌پر شدن سطح جلوگیری شود.

 

آخرین گام: روشن کردن دریل و سوراخ‌کاری

  • قبل از اتصال کابل برق دریل به پریز،از خاموش‌بودن دستگاه مطمئن شوید و انگشت خود را از روی کلید بردارید.
  • دستگاه را عمود بر سطح نگه‌دارید.
  • فشار مناسبی به سطح وارد کنید تا سوراخ‌کاری انجام شود. فشار کم باعث لغزش دریل در دست شما شده و فشار بیش‌از اندازه زیاد می‌تواند باعث خرابی دستگاه و مختل‌کردن چرخش مته شود.

به نظر من فشاری که به نظرتان مناسب است و زیاد نیست به سطح وارد کنید، اگر متوجه شدید که دستگاه دچار لغزش شده، فشار را کم‌کم بالا ببرید تا قِلِق کار دست‌تان بیاید.

  • سرعت چرخش قابل کم و زیاد شدن است. بهتر است ابتدا کار خود را با سرعت کم آغاز کنید. فوت کوزه‌گری را بگذار به شما بگویم:

برای ایجاد سوراخ در سطوح چوبی باید سرعت دریل زیاد باشد تا چوب نشکند. اما برای باز و بسته‌کردن پیچ‌ها و سوراخ‌کاری در سطوح فلزی سرعت پایین مناسب‌تر است.

 

آموزش کار با دریل همین‌جا به پایان می‌رسد. فقط به این نکه توجه کنید که هنگام سوراخ‌کاری، مته بسیار داغ می‌شود و ممکن است بشکند. اگر می‌خواهید به صورت مداوم کار با آن را ادامه دهید حتما هرازچندگاهی مته را در آب خنکی قرار دهید تا سرد شود و از شکستن آن جلوگیری شود.

 

سخن پایانی

حال شما با آموزش کامل کار با دریل آشنا هستید. در این بلاگ ما نه تنها مراحل کار با دریل، بلکه نکات ایمنی و چند فوت کوزه‌گری آن‌ را برای شما بیان کردیم.

اما همان‌طور که می‌دانید برای متخصص‌شدن در هر کاری لازم است که به صورت عملی آن را انجام داده و چندین بار تمرین کنید. پس بدون هیچ نگرانی، نکات ایمنی را رعایت کرده، دریل را در دست بگیرید و سوراخ‌کاری را آغاز کنید.

راستی، به نظر شما کار با دریل شارژی ساده‌تر است یا دریل برقی؟ نظرتان را برایم بنویسید تا در بلاگ آینده مفصل به آن پاسخ دهم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *