آموزشی

چگونه با مینی اینورتر جوشکاری کار کنیم؟

چگونه با مینی اینورتر جوشکاری کار کنیم؟

مینی اینورتر جوشکاری همان دستگاهی است که شما به عنوان یک فرد جوشکار حتما به آن نیاز خواهید داشت. در این بلاگ قصد داریم در مورد این دستگاه توضیحات بیشتری ارائه کنیم تا به خوبی با آن آشنا شوید. اگر اهل انجام جوش‌های سیّار هستید به هیچ عنوان این بلاگ را از دست ندهید.

مینی اینورتر جوشکاری چیست؟

جدیدترین نسل ابزارآلات جوش، مینی اینورترها هستند. این محصولات نسبت به سایر دستگاه‌های جوش از تکنولوژی بالاتری برخوردارند که باعث می‌شود شدت جریان بالا برای اتصال دو قطعه‌ی فلزی به یک‌دیگر را فراهم کند.

مینی اینورترها ابعاد کوچکی دارند و به همین دلیل به عنوان یک اینورتر سیار شناخته می‌شوند. از این دستگاه‌ها در مصارف خانگی و کارگاهی استفاده شده و مزایای آن، هر فرد فنی را برای خرید این دستگاه وسوسه می‌کند.

مزایای مینی اینورتر جوشکاری

  • حمل و نقل آسان
  • ابعاد کوچک و وزن سبک
  • مصرف انرژی کم
  • نیاز به توان مصرفی کمتر برای انجام جوش
  • ·         صرفه‌جویی در هزینه‌ها

اساس کار این دستگاه

اساس کار مینی‌اینورترها تفاوت چندانی با یک اینورتر جوشکاری ندارد. این دستگاه‌ها تک‌فاز هستند و با استفاده از دو رشته سیم با برق ۲۲۰ ولت شهری کار می‌کنند.  فرایند به این صورت است که توسط سوئیچ‌های قرار گرفته در مینی اینورتر، جریان برق AC به جریان DC تبدیل شده و شدت جریان مناسب برای جوش فراهم می‌شود.

فراموش نکنید که میزان شدت جریان و ولتاژ این دستگاه توسط ولوم Current قابل تنظیم است. (برای آشنایی با ولوم‌های دستگاه جوش به بلاگ آن در همین سایت مراجعه کنید.)

نحوه کار با مینی اینورتر جوش

برای یادگیری نحوه کار با این دستگاه بیایید قدم به قدم پیش برویم. به مراحل زیر دقت کنید.

1.     آماده‌سازی لوازم موردنیاز

ابتدا بهتر است تمام لوازمی که در انجام یک جوش باکیفیت به ما کمک کرده و همچنین ایمنی ما را تضمین می‌کنند، فراهم کنیم.

این لوازم به صورت زیر هستند:

  • کابل جوش باکیفیت
  • انبر جوش
  • انبر اتصال
  • ماسک و لباس مخصوص جوشکاری
  • الکترود مناسب
  • فرچه سیمی
  • دستکش و عینک مخصوص

2.     رعایت نکات ایمنی

دقت کنید که جوشکاری در صورت رعایت نکردن نکات ایمنی می‌تواند کاملا خطرناک و آسیب‌زا باشد. پیش از شروع کار بهتر است لباس و دستکش مناسب را بپوشید و برای جلوگیری از برق‌زدگی چشم و یا پریدن جرقه‌ها داخل چشم‌تان از عینک ایمنی مناسب بهره ببرید. کفش مناسب را هم فراموش نکنید. کفش‌ها می‌توانند شما را از برق‌گرفتگی نجات دهند.

3.     راه‌اندازی مینی اینورتر

حال کابل برق دستگاه را با احتیاط به پریز برق متصل کنید. سپس، فیش انبر اتصال را به قطب منفی و انبر جوشکاری را به قطب مثبت دستگاه وصل کنید و آن‌ها را به صورت ساعتگرد (در جهت عقربه‌های ساعت) بچرخانید.

4.     روشن‌کردن دستگاه

دکمه‌ی پاور دستگاه را فشار دهید تا روشن شود. این دکمه با توجه به برند و مدل مینی‌اینورتر می‌تواند در پشت یا جلوی دستگاه قرار گرفته‌باشد.

5.     انتخاب الکترود مناسب

معمولا از الکترودهای نازک برای مصارف خانگی استفاده می‌شود. با این حال با توجه به نوع قطعه و سطح موردنظر، الکترود مناسب را انتخاب کرده و آن را به انبر جوش متصل کنید.

6.     تنظیم شدت جریان

با استفاده از ولوم چرخشی مینی‌اینورتر، شدت جریان مناسب برای جوشکاری را تنظیم کنید. اگر نمی‌دانید چه جریانی برای کار شما مناسب است سایز الکترود را در ۳۵ ضرب کنید. عدد نهایی، شدت جریان مناسب را به شما نشان خواهد داد. (البته در صورتی که سایز الکترود را به درستی انتخاب کرده‌باشید.)

7.     انجام جوشکاری

پس از گذراندن تمام مراحل بالا، وقت آن رسیده که جوشکاری با مینی اینورتر را آغاز کنیم. برای این‌کار، انبر جوش را در یک دست و انبر اتصال را در دست دیگر‌تان قرار دهید. انبر جوش را به سطح قطعه نزدیک کنید تا قوس الکتریکی بین الکترود و قطعه ایجاد شود. با ذوب شدن الکترود فرایند جوش انجام می‌شود.

برای انجام یک جوش باکیفیت به سرعت حرکت الکترود و زاویه‌ی آن با سطح کار دقت کنید. هرچه سرعت حرکت الکترود بیشتر باشد نفوذ و پهنای جوش در قطعه کمتر خواهد شد. همچنین هر چه الکترود را به صورت عمودتر روی سطح قطعه نگه‌دارید نفوذ جوش و عمق آن در قطعه بیشتر خواهد شد.

دقت کنید که هرگز الکترود را بیش از اندازه به سطح کار نزدیک نکنید. زیرا باعث می‌شود الکترود به سطح کار بچسبد.

8.     تمیز کردن قطعه

پس از انجام جوشکاری، مینی اینورتر را کنار گذاشته و توسط فرچه سیمی سطح کار را تمیز کنید و آن را صیقل دهید. حال، به سطح جوشکاری خود نگاه کنید و از کیفیت آن لذت ببرید.

کلام پایانی

نحوه کار با مینی اینورتر جوشکاری تفاوت چندانی با اینورترها ندارد. این دستگاه‌ها تولید شدند تا کار شما را ساده‌تر کرده و حمل یک دستگاه اینورتر را برای شما ساده‌تر کنند. در این بلاگ تعریف مینی اینورتر جوشکاری، مزایای آن و نحوه کار با آن را بررسی کردیم.

برای آشنایی با مدل‌های مختلف این دستگاه به سایت ابزار قشقایی مراجعه کنید. در ضمن به یاد داشته‌باشید که کارشناسان ابزار قشقایی همواره آماده پاسخگویی به شما هستند. سوالات خود را همین‌جا بنویسید تا در اسرع وقت به شما پاسخ دهیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *