آموزشی

شش ابزار ضروری برای راه‌اندازی یک کارگاه خانگی

شش ابزار ضروری برای راه‌اندازی یک کارگاه خانگی

دوست دارید در منزل یک کارگاه کوچک خانگی مختص خودتان داشته باشید تا هر وقت هوس کردید ساعاتی را در آن به ساختن چیزهای جدید مشغول شوید؟ کافی‌ست یک اتاق دست و پا کنید و ابزارآلات موردنظرتان را در آن جمع کنید.

 برای افراد به اصطلاح دست به آچار، هیچ چیز جذاب‌تر از داشتن یک کارگاه خانگی کوچک نیست. اما راه‌اندازی کارگاه به این سادگی‌ها هم نیست و چالش‌هایی را با خود به همراه دارد.

فروشگاه ابزار قشقایی اینجاست تا با بررسی سوالاتی مانند این که ضروری‌ترین ابزارها برای راه‌اندازی کارگاه خانگی کدامند و فضای کارگاه چه ویژگی‌هایی باید داشته باشد، این مسیر را برای شما هموارتر کند. پس جایی نروید و تا پایان این بلاگ با ما همراه باشید.

 

برای راه‌اندازی کارگاه خانگی باید به چه مواردی دقت کنیم؟

قبل از هر چیز لازم است نوع کارگاه و هدف خود از تاسیس آن را تعیین کنید. برای مثال قصد دارید در این کارگاه نجاری کنید، برش‌کاری و جوشکاری کنید، کارهای هنری مانند رزین و شمع‌سازی انجام دهید یا یک کارگاه برای انجام تمام این کارها در مقیاس کوچک می‌خواهید؟

آیا قصد دارید به صورت تفننی، برای استفاده شخصی و تعمیر لوازم خانگی‌تان از این کارگاه استفاده کنید یا پروژه‌های کوچک بگیرید و در خانه درآمدزایی داشته باشید؟

 پاسخ به تمام این سوالات، راه‌اندازی کارگاه را برای شما ساده‌تر کرده و تا حدودی مسیر را مشخص می‌کند. از دیگر نکاتی که برای راه‌اندازی کارگاه خانگی باید به آن دقت کرد می‌توان موارد زیر را نام برد.

انتخاب فضای مناسب

یک کارگاه خانگی باید از نور مناسب و فضای کافی برخوردار باشد. میزان فضای موردنیاز کاملا مرتبط با نوع کارگاهی‌ است که قصد راه‌اندازی آن را دارید. هر چه شرایط کار پیچیده‌تر و پروژه‌هایی که قصد انجامش را دارید، بزرگتر باشند؛ به فضای وسیع‌تری نیاز دارید.

اگر قصد انجام فعالیت‌های پر سر و صدایی مثل نجاری و کار با چوب را دارید، بهتر است اتاقک کارگاه را در جایی بنا کنید که همسایگان از سر و صدا شاکی نشوند. در آپارتمان، بهترین جا برای کارگاه خانگی اتاقکی در پارکینگ یا پشت بام است؛ اما در خانه‌ی ویلایی دست‌تان بازتر است.

کارگاه باید از سیستم تهویه مناسب و سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی برخوردار باشد. همچنین بهتر است برخی از گوشه‌های آن را قفسه‌بندی کنید تا نگهداری از ابزارآلات‌تان راحت‌تر شود.

دوست فنی من؛ از من میشنوی بهتره که اتاقک کارگاهت حتما پنجره داشته باشه. اینطوری هم نور بیشتری در اختیار داری و برای روشن نگه‌داشتن فضا، برق کمتری مصرف میشه؛ و هم برای تهویه‌ی هوا و خارج‌شدن آلودگی‌هایی که هنگام کار ممکنه تولید بشه مثل دود و … مفیده.

 

توجه به اوضاع برق‌کشی کارگاه

بسیاری از تجهیزاتی که در یک کارگاه خانگی نگهداری می‌شوند، برقی هستند. به همین دلیل لازم است که کارگاه از برق‌کشی مناسبی برخوردار باشد. 

برای مثال، به تعداد کافی و با فاصله‌های مناسب از هم، پریز برق در دیوار وجود داشته باشد. فیوز برق کارگاه نیز از فیوزهای اصلی خانه جدا باشد و با توجه به توان تجهیزات برقی مورداستفاده در محل، انتخاب شود.

 

توجه به شرایط محیطی کارگاه

آب و هوای نامناسب و رطوبت می‌توانند بلای جان ابزارهای شما شوند. مخصوصا اگر کارگاه شما یک کارگاه نجاری است و روزانه چندین الوار چوبی را در آن نگهداری می‌کنید، باید به خوبی از آن‌ها در برابر رطوبت یا تابش مستقیم آفتاب محافظت کنید. 

اگر در شهری یا آب و هوای بارانی یا شرجی زندگی می‌کنید (مثل شهرهای شمالی و جنوبی کشورمان)، عایق‌بندی فضای کارگاه در برابر رطوبت را در اولویت قرار دهید. این کار از تجهیزات شما در برابر زنگ‌زدگی جلوگیری کرده و طول عمر آن‌ها را بالا می‌برد. 

رفیق، اگر انباری، زیرزمین خونه یا قسمتی از پارکینگ رو به کارگاه خانگی اختصاص دادی باید خیلی بیشتر حواست به رطوبت محل باشه. چون این مکان‌ها عموما رطوبت بیشتری دارن.

 

توجه به نقشه‌ی کارگاه

در بیشتر مواقع، افرادی که تصمیم به تاسیس یک کارگاه خانگی می‌گیرند فضای زیادی برای این کار ندارند. کارگاه خانگی ممکن است انباری قدیمی یا یکی از اتاق‌های خالی خانه باشد که شما هیچ‌جوره نمی‌توانید فضای آن را بزرگ‌تر کنید. به همین دلیل لازم است پیش از خرید ابزارآلات، به نقشه‌ی اتاق و فضای مفید آن دقت کنید.

با خرید ابزارالاتی که مناسب کار شما نیستند فقط فضای کارگاه را شلوغ می‌کنید و سرمایه‌ی خود را هدر می‌دهید. حتی ممکن است به خودتان بیایید و ببینید فضایی برای قراردادن ابزارآلات ضروری باقی نمانده. 

پس بهترین کار این است که ابتدا از ابزارآلاتی که به آن‌ها نیاز دارید یک لیست تهیه کنید. سپس با توجه به نقشه و فضای کارگاه، ضروری‌ترین تجهیزات نوشته‌شده در لیست را بخرید. 

نحوه‌ی چیدمان کارگاه نیز اهمیت زیادی دارد. بهتر است ابزارآلات را به گونه‌ای در کارگاه بچینید که محیط شلوغ نشود و فضای کافی برای انجام کار باقی بماند. در ادامه، برخی از ابزارآلات ضروری برای راه‌اندازی کارگاه خانگی را معرفی می‌کنیم.

 

ابزارآلات موردنیاز برای راه‌اندازی کارگاه خانگی

البته که انتخاب ابزارآلات کاملا به شما و نوع کارگاه‌تان بستگی دارد. اما اگر هیچ تصوری در مورد این که باید از کجا شروع کنید و چه تجهیزاتی بخرید، ندارید، می‌توانید این شش مورد را گوشه‌ی ذهنتان داشته باشید.

 

  • ابزارآلات دستی

فرقی ندارد که کارگاه شما در چه زمینه‌ای قرار است فعالیت کند؛ یکی از اساسی‌ترین ابزارآلات برای هر کارگاه خانگی، ابزارآلات دستی هستند که برای انجام بسیاری از کارها استفاده می‌شوند. از کاربردی‌ترین ابزارهای دستی می‌توان به انواع پیچ‌گوشتی، چکش، متر دستی، ست انبردست، اره، انواع آچار و آچار فرانسه اشاره کرد.

 

  • تراز ساده یا لیزری

همان‌طور که می‌دانید، چشم انسان به راحتی نمی‌تواند کج یا راست بودن سطح را تشخیص دهد و اصلی‌ترین دلیل نامتقارن‌شدن سطوح در مشاغلی مانند برش‌کاری، نجاری، کار با سرامیک و … خطای دید است. به همین خاطر استفاده از یک تراز باکیفیت در چنین مشاغلی ضروری است و باید حتما یکی از آن‌ها را در کارگاه‌تان داشته باشید.

اما در یک کارگاه خانگی، تراز دستی کاربرد بیشتری دارد یا تراز لیزری؟ اگر کارگاه کوچکی دارید و قصد ندارید در مشاغلی که نام برده شد به صورت حرفه‌ای کار کنید، تراز دستی برایتان کفایت می‌کند. اما اگر فضای کافی دارید و می‌خواهید یک تراز با قدرت و کیفیت بالاتر داشته باشید، تراز لیزری انتخاب بهتری است.

برای آشنایی بیشتر با تراز لیزری و ویژگی‌های آن به بلاگ (تراز لیزری چیست؟) در همین سایت مراجعه کنید.

 

  • دریل برقی یا شارژی

تقریبا در انجام تمام کارهای کارگاهی، لازم است که سوراخ‌کاری انجام شود. قوی‌ترین و سریع‌ترین دستگاه برای انجام انواع سوراخ‌کاری در سایزهای متنوع، دریل است. 

شما می‌توانید این دستگاه را به صورت برقی و همراه با کابل خریداری کنید که قدرت بیشتری دارد، یا این که نمونه شارژی آن را بخرید و بدون نیاز به پریز برق برای انجام کار، آن را همراه خود جا به جا کنید.

جالب است بدانید که دریل‌ها با سری مناسب، برای باز و بسته کردن پیچ و سابیدن سطوح نیز استفاده می‌شوند و این کارها را حتی بهتر از نمونه‌های دستی انجام می‌دهند. پس حتما برای کارگاه خانگی‌تان یک دریل با تعدادی مته مناسب خریداری کنید.

 

  • جعبه ابزار یا کیف ابزار

جعبه ابزار یکی از تجهیزاتی است که وجود آن در کارگاه خانگی نه تنها باعث مرتب کردن ابزارآلات و نگهداری صحیح از آن‌ها می‌شود، بلکه دسترسی به ابزارآلات مربوط به هر کار را آسان‌تر کرده و سرعت انجام کار را بالا می‌برد.

 با وجود یک جعبه ابزار یا کیف ابزار مناسب، شما می‌توانید ابزارالات ضروری برای هر پروژه را با خود حمل کنید و مطمئن باشید که هیچ چیز از قلم نیوفتاده است.

اما جعبه ابزار انتخاب بهتری است یا کیف ابزار؟ برای پاسخ به این سوال به بلاگ (جعبه ابزار یا کیف ابزار؟ مسئله این است!) در همین سایت سری بزنید.

 

  • اینورتر جوشکاری

البته که اینورتر جوشکاری بیشتر مصارف صنعتی و نیمه‌صنعتی دارد و وجود آن در کارگاه خانگی ضروری نیست. اما به نظر من اگر روش کار کردن با آن را بلد هستید خوب است در کارگاه کوچک‌تان جایی برای این دستگاه قدرتمند هم باز کنید.

 با استفاده از این دستگاه می‌توانید جوشکاری‌های کوچک و بزرگ انجام دهید، با اتصال انواع سطوح به یکدیگر، لوازم جدید بسازید و برای انجام هر کاری آماده باشید.

می‌خواهید بدانید اینورتر جوشکاری چیست و چه مزایایی دارد؟ اینجا کلیک کنید.

 

  • دستگاه برش کاری

دستگاه برش یکی از اصلی‌ترین ابزارآلاتی‌ است که باید در هر کارگاه وجود داشته باشد. برای انتخاب نوع این دستگاه، کافی‌ست زمینه‌ی کاری خود را مشخص کنید و فضای کارگاه‌تان را در نظر بگیرید.

 اگر کارگاه شما در زمینه‌ی برش سنگ و فلز فعالیت دارد، دستگاه سنگ جت یا مینی فرز یک انتخاب عالی است. این دستگاه شامل یک دسته و یک صفحه‌ی چرخان است که برای برش و سابیدن انواع فلز و سنگ استفاده می‌شود و در مواردی برای برش چوب هم کاربرد دارد.

 مینی فرزها نسبت به دستگاه‌های فرز قدرت کمتری دارند اما برای استفاده در کارگاه خانگی و کوچک شما بسیار مناسبند.

برای برش چوب ابزارآلات مناسب‌تری (مانند انواع اره و رنده‌ی دستی و برقی) وجود دارند که اگر کارگاه خانگی شما یک کارگاه نجاری است می‌توانید آن‌ها را تهیه کنید. اما اگر هرازگاهی به برش چوب نیاز پیدا می‌کنید، دستگاه مینی فرز هم می‌تواند کارتان را راه بیندازد.

 

سخن آخر

حال شما برای راه‌اندازی کارگاه خانگی خودتان کاملا آماده هستید. در این بلاگ تمام نکاتی که برای راه‌اندازی کارگاه باید مدنظر داشته باشید و 6 تا از کاربردی‌ترین ابزارآلات موردنیاز برای این کار معرفی شدند. به نظر شما خرید چه ابزارآلات دیگری برای راه‌اندازی کارگاه خانگی ضروری است؟ آن‌ها را در زیر همین مقاله برای ما بنویسید.

 


سوالات متداول

  • یک کارگاه خانگی باید برق سه‌فاز داشته باشد یا تک‌فاز؟

هر دو مجاز هستند. با این تفاوت که با وجود برق سه فاز شما می‌توانید ماشین‌آلات برقی قدرتمند را هم درکارگاه به کار بگیرید. اما با برق تک‌فاز امکان استفاده از ماشین‌آلات سنگین نیست.

  • برای کارگاه رزین به چه ابزارهایی نیاز است؟

از نمونه تجهیزات مناسب برای کارگاه رزین می‌توان به رزین، هاردنر، کاردک، سشوار، قالب و ظروف پلاستیکی مناسب، ماسک و دستکش اشاره کرد.

  • برای انجام چه کارهایی در کارگاه خانگی می‌توان از دریل برقی استفاده کرد؟

نصب قفسه روی دیوار، انجام اتصالات و باز و بسته کردن پیچ، سوراخ کاری روی سطح چوبی، دیوار، سرامیک و …، سمباده‌کاری.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *