راهنمای خرید

راهنمای خرید اینورتر جوشکاری از صفر تا صد

راهنمای خرید اینورتر جوشکاری از صفر تا صد

راهنمای خرید دستگاه جوش اینورتر چه نکاتی را به ما می‌آموزد؟ این بلاگ مخصوص کسانی است که قصد دارند یک اینورتر جوشکاری باکیفیت را خریداری نمایند. اما نمی‌دانند در این مسیر باید به چه نکاتی دقت کنند. اصلا آیا اینورتر جوشکاری ارزش خرید دارد؟ مصرف برق آن چگونه است؟

تا پایان راهنمای خرید اینورتر جوشکاری با ما همراه باشید تا به پاسخ تمام پرسش‌هایتان دست بیابید.

اینورتر جوشکاری چیست؟

اینورتر جوشکاری یکی از پرطرفدارترین انواع دستگاه‌های جوش است که به دلیل تکنولوژی‌های به کاررفته در آن، فرایند جوشکاری را ساده‌تر می‌کند. این دستگاه با استفاده از سوییچ‌های حالت جامد و رکتی‌فایر، جریان برق AC را به DC تبدیل کرده و شدت جریان بالایی تولید می‌کند که برای انواع جوش‌ مناسب است.

این دستگاه‌ها برخلاف موتورجوش‌های معمولی برای آغاز به کار نیاز به ولتاژهای بالا و تحمیل جریان برق قوی ندارند و با اتصال به هر پریز برقی روشن می‌شوند.

ولتاژ خروجی آن‌ها نیز از ۱۰ تا ۵۰ ولت و در اکثر مدل‌ها حدودا ۲۸ ولت است. پایین بودن میزان ولتاژ خروجی، خطر برق‌گرفتگی را به مقدار قابل توجهی کاهش داده و ایمنی کار با اینورتر جوش را بالا می‌برد.

اجزای دستگاه اینورتر جوشکاری

از رسالت‌های راهنمای خرید دستگاه جوش اینورتر، این است که نکته‌ی ناگفته‌ای در مورد این دستگاه باقی نگذارد. به همین دلیل در این بخش، مروری بر اجزای اینورتر جوشکاری خواهیم داشت.

هر دستگاه اینورتر جوش از شش بخش اصلی تشکیل‌شده است:

  • پاور
  • برد کنترل
  • برد قدرت
  • هیت سینک
  • فن خنک‌کننده
  • فیلتر

بررسی مزایای اینورتر در راهنمای خرید اینورتر جوشکاری

یکی از مهم‌ترین نکاتی که می‌تواند شما را برای خرید یک محصول راهنمایی کند، بررسی مزایا و نقاط ضعف آن است. پس به این بخش از بلاگ، خوب توجه کنید‌.

این دستگاه‌ها مخصوصا در مقایسه با سایر انواع موتور جوش، مزیت‌های فوق‌العاده‌ای دارند. از نمونه این مزایا می‌توان موارد زیر را نام برد:

وزن سبک و ابعاد کوچک

طبیعتاً افراد ترجیح می‌دهند از بین دو موتور جوش با جریان تولیدی یکسان، دستگاهی را انتخاب کنند که وزن سبک‌تری داشته‌باشد و به راحتی بتوان آن را با خود حمل کند. این مسئله مخصوصا برای افرادی که به جوشکاری سیار مشغول هستند اهمیت بسیار زیادی دارد.

اینورترهای جوشکاری نسبت به دستگاه‌های جوش معمولی در ابعاد کوچک‌تری ساخته‌شده و به دلیل برخورداری از تکنولوژی‌های جدید وزن سبک‌تری دارند. برای مثال یک اینورتر جوشکاری ۵ کیلوگرمی همان جریانی را تولید می‌کند که یک ترانسفورماتور ۵۰ کیلوگرمی قادر به تولید آن است. این نکته از اساسی‌ترین مزیت‌های اینورترهاست.

مصرف برق پایین

اینورترها به دلیل مصرف برق پایین زبان‌زد هستند. این دستگاه‌ها به صورت تک‌فاز و سه فاز فروخته می‌شوند. با این حال هزینه برق مصرفی آن‌ها بالا نیست و با اتصال به برق خانگی ۲۲۰ ولت روشن می‌شوند. همچنین شما می‌توانید از چند دستگاه اینورتر به صورت همزمان استفاده کنید و نگران آسیب‌دیدن فیوزها نباشید.

میزان برق مصرفی هر دستگاه اینورتر در جدول مشخصات آن نوشته‌شده است. این جدول معمولا در زیر دستگاه یا پشت آن در اطراف فن خنک‌کننده درج‌شده است.

بازده بالا

اینورترهای جوشکاری تا ۹۰ درصد بازده دارند. در حالی که این مقدار در ترانسفورماتور و موتورجوش‌های معمولی، ۵۰ تا ۶۰ درصد است.

انعطاف پذیری بالا

در دستگاه‌جوش‌های معمولی، کنترل و تنظیم جریان خروجی به صورت دستی انجام می‌شود. در نتیجه، میزان آن چندان دقیق نبوده و احتمال خطا در آن زیاد است. در حالی که تنظیم جریان خروجی در اینورتر جوشکاری به صورت الکترونیکی انجام می‌شود.

 این ویژگی باعث می‌شود که شما بتوانید هر جریانی که مدنظرتان هست را به صورت دقیق تنظیم کرده و انواع جوش را به بهترین نحو انجام دهید.

قابلیت کنترل قوس الکتریکی

اگر تجربه کار با دستگاه جوش‌های قدیمی را داشته‌باشید حتما می‌دانید که به دلیل متناوب بودن جریان برق و تغییرات ولتاژ، قوس الکتریکی مدام خاموش و ‌روشن‌ شده و قدرت جوش پایین می‌‌آمد. اما اینورترهای جوشکاری نسبت به تغییرات ولتاژ و دما حساسیت کمتری دارند.

این محصولات به دلیل ثابت‌بودن جریان برق توانایی کنترل قوس الکتریکی را دارند. در نتیجه جوشکاری به صورت تمیزتر و بادوام‌تر انجام می‌شود.

معایب اینورتر جوشکاری

بدیهی است که هر محصولی در کنار مزایا، معایب و نقاط ضعفی نیز دارد. در این بخش از راهنمای خرید اینورتر جوشکاری، نقاط ضعف این محصول را بررسی خواهیم کرد.

 معایب اینورتر جوشکاری به شرح زیر هستند:

  • تعمیرات این دستگاه به دلیل ساختار پیچیده‌تر نسبت به دستگاه‌های جوش معمولی، سخت‌تر بوده و هزینه‌ی تعمیر و نگه‌داری آن بالاتر است.
  • اینورترهای جوشکاری برای مصارف سنگین و طولانی‌مدت چندان مناسب نیستند. بهتر است از این دستگاه‌ها برای مصارف خانگی و نیمه‌صنعتی استفاده کنید.

مهم‌ترین نکات خرید دستگاه جوش اینورتر

تا این‌جا با اینورتر جوشکاری و مزایا و معایبش آشنا شدید. اما سوال اصلی هنوز هم پابرجاست. این‌ که چه دستگاه جوش اینورتری بخریم؟ اصلا یک دستگاه جوش قدرتمند و باکیفیت چگونه شناخته می‌شود؟ در این قسمت از راهنمای خرید دستگاه جوش قصد داریم به همین سوالات پاسخ دهیم.

این ۶ ویژگی را حتما پیش از خرید اینورتر جوشکاری مورد بررسی قرار دهید:

1.     چرخه کاری دستگاه یا duty cycle

 تمام لوازم برقی پس از مدتی‌ کار مداوم به زمانی برای استراحت و خنک‌شدن نیاز دارند. اینورترهای جوشکاری نیز از این قاعده مستثنی نیستند. اما از آن‌جایی که مدت زمان استراحت در هر دستگاه با دیگری متفاوت است، مفهومی با عنوان چرخه‌کاری اهمیت پیدا می‌کند.

چرخه کاری به نسبت مدت زمان کارکرد دستگاه به مدت زمان استراحت آن می‌گویند. هرچه عدد به دست آمده از این نسبت بیشتر باشد، یعنی دستگاه می‌تواند مدت زمان طولانی‌تری به طور مداوم کار کند. در نتیجه کیفیت آن بالاتر است. برای مثال دستگاهی با چرخه عملکرد ۷۵درصد به ازای هر ۷۵دقیقه کار مداوم به ۲۵ دقیقه استراحت نیاز دارد.

یک اینورتر جوشکاری باکیفیت و مناسب برای استفاده در خطوط تولید کارخانه، باید چرخه عملکردی بالاتر از ۶۰درصد داشته باشد.

2.     شدت جریان تولیدی دستگاه

اینورترها با توجه به حداکثر شدت جریانی که می‌توانند تولید کنند، نام‌گذاری و دسته‌بندی می‌شوند. اگر می‌خواهید بدانید چه اینورتری برای شما مناسب است باید ابتدا به نوع قطعه‌ای که قصد جوش‌دادنش را دارید توجه کنید.

 سپس با توجه به ضخامت و مقاومت سطح آن، شدت جریان مناسب برای جوشکاری را انتخاب کرده و اینورتری که می‌تواند آن جریان را برای شما فراهم کند، خریداری نمایید.

 دقت کنید که شما نمی‌توانید هر روز یک اینورتر جدید بخرید! پس شرایط کاری‌تان در آینده را هم بررسی کرده و سپس با توجه به بیشترین شدت جریان موردنیاز، دستگاه را خریداری کنید. برای مثال یک اینورتر ۲۰۰ آمپر برای مصارف خانگی مناسب و کافی خواهد بود.

3.     وزن و اندازه دستگاه

درست است که اینورترهای جوشکاری نسبت به سایر دستگاه‌های جوش وزن سبک‌تری دارند، اما به این معنی نیست که همه‌ی آن‌ها وزن و ابعاد یکسانی دارند. بهتر است پیش از خرید، ابعاد و وزن دستگاه را بررسی کنید تا برای شما مناسب بوده و جابه‌جایی‌اش برای‌تان دشوار نباشد.

4.     نمایشگر دیجیتال

معمولا تمام اینورترهای جوشکاری به نمایشگرهای پیشرفته‌ای مجهز هستند که میزان آمپر، تغییر وضعیت دستگاه با توجه به نوع جوشکاری، پالس دستگاه و… را نمایش می‌دهند. این قابلیت به فرد جوشکار کمک می‌کند تا تسلط بیشتری روی کار داشته و به راحتی هرکدام را تغییر دهد.

اگر هنوز در این حرفه تازه‌کار هستید راهنمای خرید دستگاه جوش پیشنهاد می‌کند حتما یک دستگاه اینورتر مجهز به صفحه‌نمایش بخرید. زیرا جوشکاری با این محصولات ساده‌تر است.

5.     تعداد ولوم‌های اینورتر جوشکاری

 روی هر دستگاه جوش اینورتر تعدادی ولوم چرخشی و دکمه طراحی شده‌اند که نشان‌دهنده‌ی قابلیت‌های آن دستگاه هستند. اگر قصد دارید از اینورتر برای جوشکاری‌های متفاوت مانند جوش آرگون یا تیگ استفاده کنید، توجه داشته‌باشید که دستگاه از این قابلیت‌ها پشتیبانی کند.

برای آشنایی با مفهوم هر یک از ولوم‌های اینورتر جوشکاری، به بلاگ آن در همین سایت مراجعه کنید.

6.     ابزارآلات جوش

و بالاخره،آخرین نکته‌ای که در این راهنمای خرید دستگاه جوش و اینورتر جوشکاری به شما یادآور می‌شود، توجه به ابزارآلاتی است که توسط شرکت سازنده همراه هر دستگاه به شما عرضه می‌شود.

این ابزارآلات معمولا شامل انبر جوش، انبر اتصال، کابل جوشکاری، کیف حمل اینورتر و… هستند که ممکن است تعداد و کیفیت آن‌ها در هر برند با دیگری متفاوت باشد.

کلام آخر

اینورتر جوشکاری عصای دست هر جوشکار تازه‌کار و حرفه‌ای است. در این راهنمای خرید اینورتر جوشکاری همه‌ی نکاتی که به شما در خرید این دستگاه کمک می‌کند، شامل تعریف، مزایا، معایب و نکات خرید این محصول بررسی‌شده است.

 اگر قصد خرید یک اینورتر جوشکاری بادوام و قدرتمند را دارید حتما آن را از یک فروشگاه معتبر خریداری کنید تا خیال‌تان از بابت کیفیت محصول و خدمات پس از فروش مناسب راحت باشد. فروشگاه ابزار قشقایی یکی از همین فروشگاه‌هاست که می‌توانید روی آن حساب کنید. پیشنهاد می‌کنم حتما به سایت آن سری زده و قیمت و تنوع محصولات را مقایسه کنید.

اگر نکته‌ی دیگری در مورد اینورترها به ذهن‌تان می‌رسد که در این راهنمای خرید دستگاه جوش از آن صحبتی نشده، آن را برایم بنویسید.

7 نظر در “راهنمای خرید اینورتر جوشکاری از صفر تا صد

  1. گفت:

    درود و سپاس فراوان بابت راهنمایی دقیق و کاربردیتون-

    1. شیرعلی گفت:

      خواهش میکنم
      از اینکه توانستیم مطلب مفیدی را در اختیارتان بگذاریم بسیار خرسندیم.

      همواره موفق و موید باشید.

  2. بازتاب: ronix.ir-mag
  3. عالی است
    موفق باشید

    1. رفیعی زاده گفت:

      سلام و عرض ادب ، بسیار خرسندیم از اینکه مطالب برای شما مفید بوده !هدف مجموعه ما در جلب رضایت شما همراهان گرامی خلاصه می شود! موفق و پیروز باشید .

  4. رضا باقری گفت:

    با اینکه ۲۰ سال جوشکاری میکنم مطالب فوق خیلی بدردم خورد از شما سپاسگزارم.رضا

    1. رفیعی زاده گفت:

      سلام و عرض ادب دریافت چنین پیامی از سمت فردی همچون شما باعث افتخار مجموعه ابزار قشقایی می باشد از همراهی شما بسیار خرسندیم، موفق و پیروز باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *