آموزشی

طریقه چک و تعویض روغن موتور کارواش خانگی

طریقه چک و تعویض روغن موتور کارواش خانگی

کارواش خانگی یکی از ابزارهای و لوازم موتوری است که این روزها در خانه ها، ویلاها، باغ ها، کارگاه های کوچک و اماکن دیگر استفاده بسیار دارد. از طرفی همانطور که می‌دانید موتور اصلی‌ترین قطعه در تمامی ابزارهای برقی، شارژی و بنزینی به شمار می‌رود به طوری که خرابی آن مساویست با خرابی و از کار افتادن کل ابزار! همین موضوع سبب می‌شود تا بسیاری از افراد بعد از گذشت مدتی از خرید کارواش خانگی، به فکر نحوه چک و تعویض روغن موتور آن باشند. چون روغنکاری یکی از بهترین تدابیر برای جلوگیری از خراب شدن و یا کاهش عملکرد موتور دستگاه های موتوری است!

شما هم اگر به تازگی دستگاه کارواش خانگی خریداری کرده اید و مدتیست از آن استفاده می‌کنید و اکنون می‌خواهید روغن موتور آن را چک و در صورت نیاز تعویض کنید، با ما در ابزار قشقایی همراه باشید.

کارواش خانگی چیست؟

کارواش خانگی نوعی وسیله نظافتی است که برای شستشوی لوازم نقلیه مانند خودرو، دوچرخه، موتورسیکلت و محیط هایی مثل حیاط خانه، نمای ساختمان، محوطه کارگاه ها، استخر و … مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دستگاه به لطف مجهز شدن به پمپ و موتور، آب را با فشار بالا به سمت بیرون می‌پاشد. به همین دلیل هم باعث از بین رفتن سریع آلودگی ها و صرفه جویی در مصرف آب می‌شود.

روغن موتور در کارواش خانگی چه کاربردی دارد؟!

احتمالا قبلا این را شنیده اید که تمام ابزارهای موتوری سنگین مانند کارواش خانگی، نیاز به روغنکاری دارند. حتی در بعضی از مدل های آن ها محفظه روغن موتور تعبیه شده است. حالا ممکن است این سوال ذهن شما را به خود درگیر کرده باشد که کارایی روغن موتور در کارواش خانگی چیست؟!

موتور، قطعه‌ای است که انرژی الکتریکی را به انرژی مکانیکی تبدیل می‌کند. در این پروسه تبدیل انرژی، همه قطعات موتور درگیر می‌شوند و در طول مدتی که وسیله در حالت روشن و آماده بکار قرار دارد، این قطعات حرکت می‌کنند تا در نهایت عملیات تبدیل انرژی به خوبی انجام شود.

حال این که قطعات موتور در حین حرکت با یکدیگر و با چرخ دنده ها برخورد داشته باشند امری کاملا طبیعی است. روغنکاری با این هدف انجام می‌شود که چرخ دنده ها روان‌تر حرکت کنند و برخورد قطعات نیز به حداقل برسد تا به این ترتیب این قطعات بعد از مدتی از کار نیفتند و دچار آسیب نشوند.

راهنمای انتخاب بهترین روغن موتور برای کارواش خانگی

شما همانطور که در زمان خرید کارواش خانگی جستجو و تحقیق کردید تا بتوانید بهترین مدل را انتخاب کنید، اکنون هم برای نگهداری از آن باید به دنبال خرید و استفاده از بهترین روغن موتور باشید! امروزه مصرف و فروش بالای کارواش های خانگی سبب شده تا بسیاری از شرکت ها، روغن پمپ کارواش خانگی تولید و به بازار عرضه کنند. ولی این که شما از میان آن ها کدام را انتخاب کنید که باکیفیت باشد و کارایی لازم را داشته باشد، مهم است.

اولین کاری که برای انتخاب بهترین روغن پمپ کارواش خانگی باید انجام دهید، رجوع به دفترچه راهنمای کارواش است. بیشتر شرکت های ایرانی و خارجی در دفترچه راهنمای محصول، روغن موتور مناسب آن را معرفی می‌کنند.

نکته بعدی برای انتخاب روغن پمپ مناسب، توجه به دمای محیطی است که کارواش در آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای دماهای + 4.5 درجه سانتیگراد، روغن موتور SAE 30 و برای دمای – 4.5 درجه سانتیگراد هم روغن موتور کارواش خانگی 10W-30 SAE مناسب هستند.

توجه داشته باشید که بعضی از کارواش های خانگی فقط به روغن موتور نیاز دارند. ولی در بعضی مدل ها شما باید علاوه بر روغن موتور، از روغن پمپ هم استفاده کنید. حالا اگر دستگاه کارواش خانگی شما از نوع اول است که توصیه می‌کنیم برای آن روغن موتور شوینده استفاده کنید تا در کنار روانکاری قطعات، آلودگی های آن ها هم از بین برود. اما اگر دستگاه شما از نوع دوم است، باید از روغن پمپ غیر شوینده استفاده کنید.

چرا باید روغن موتور کارواش خانگی را تعویض کنیم؟

با مطالعه مطالب بالا به کارایی روغن موتور و تاثیری که بر افزایش طول عمر و سلامت موتور کارواش خانگی دارد، پی بردید. این کارایی و تاثیر فقط مختص روغن موتور سالم است! بنابراین شما از فواصل زمانی مشخص باید عملیات تعویض روغن موتور کارواش را به منظور ممانعت از آسیب دیدن موتور و پمپ آن، انجام دهید.

شاید بپرسید اگر روغن پمپ کارواش را تعویض نکنیم چه اتفاقی می‌افتد؟! عدم تعویض به موقع روغن پمپ همانا و خراب شدن دستگاه و هزینه های گزاف تعمیراتی که روی دستتان می‌ماند همانا! حالا اختیار با خودتان است اگر دوست دارید دستگاه کارواش در هر مرتبه استفاده داغ کند و موتور آن تا مرز سوختن برود، می‌توانید روغن پمپ را تعویض نکنید.

زمان مناسب تعویض روغن پمپ موتور کارواش خانگی

کارواش های خانگی از لحاظ نیازمندی یا عدم نیاز به تعویض روغن به دو دسته تقسیم می‌شوند؛

  • دسته اول کارواش هایی که نیاز به تعویض روغن ندارند. سازندگان این دستگاه ها بعد از اتمام ساخت، مخزن روغن آن را پر کرده و مهروموم می‌کنند. در نتیجه شما اصلا نمی‌توانید مخزن روغن را باز کنید چه برسد به این که بخواهید روغن موتور را تعویض کنید!

این مدل کارواش های خانگی فقط در صورتی نیاز به تعویض روغن خواهند داشت که دچار روغن ریزی شوند. در آن زمان هم تعویض روغن آن ها کار شما نیست و حتما باید دستگاه را نزد تعمیرکار ببرید تا روغن موتورش را عوض کند.

  • دسته دوم کارواش های معمولی هستند که نیاز به تعویض دوره‌ای روغن موتور دارند. اگر دستگاه کارواش خانگی شما از این مدل هاست، در اولین دوره استفاده باید بعد از 50 ساعت روغن پمپ آن را عوض کنید. از دفعات بعدی، پس از 500 ساعت استفاده لازم است تا روغن موتور تعویض شود.

چند نکته مهم درباره زمان تعویض روغن موتور کارواش خانگی

نکته 1: این که دستگاه کارواش از دسته اول است یا دوم، روی بدنه یا دفترچه راهنمای آن درج می‌شود. البته بیشتر کارواش های خانگی از دسته دوم هستند.

نکته 2: حتی اگر مدت طولانی از کارواش خانگی استفاده نکنید هم باز باید حداقل سالی یکبار روغن پمپ موتور آن را عوض کنید.

نکته 3: اکثر کارواش های خانگی فاقد روغن موتور هستند. بنابراین لازم است تا بعد از خرید و حداقل 15 ساعت قبل از استفاده اولیه، مخزن روغن آن ها را با روغن مناسب پر کنید.

روش های تعویض روغن پمپ کارواش خانگی

نوبتی هم که باشد نوبت به روش های تعویض روغن موتور کارواش می‌رسد. برای تعویض روغن، ابتدا باید روغن قدیمی را از پمپ خارج کنید. برای انجام این کار، کارواش را در حالت خاموش روی سطح صاف قرار دهید و سپس دریچه تخلیه روغن یا تخلیه میل لنگ را باز کنید تا روغن به طور کامل تخلیه شود. در این مرحله باید روغن جدید را به میزان لازم داخل میل لنگ بریزید.

توجه داشته باشید که در صورت عدم وجود دریچه تخلیه روغن، می‌توانید از پمپ یا تفنگ مکنده به منظور تخلیه روغن قدیمی داخل پمپ استفاده کنید.

نکته ✅: میزان روغن برای هر پمپ و هر مدل کارواش متفاوت است. شما می‌توانید با مراجعه به دفترچه راهنمای محصول، از مقدار روغن مورد نیاز پمپ کارواش خودتان مطلع شوید. حتما این مورد را چک کنید و دقیقا به میزان گفته شده، داخل میل لنگ کارواش روغن بریزید. زیرا اگر روغن بیشتر از حد مجاز باشد به سایر قسمت های دستگاه نشت کرده و یا روی زمین چکه می‌کند. و اگر روغن کمتر از حد مجاز باشد هم که عملیات روانکاری قطعات به درستی انجام نمی‌شود.

سخن پایانی

امیدواریم با مطالعه این مقاله و با استفاده از آموزش ها و مطالبی که بیان کردیم بتوانید روغن موتور کارواش خانگی‌تان را تعویض کنید. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر راجع به کارواش خانگی (واترجت) می‌توانید با کارشناسان ابزار قشقایی در ارتباط باشید. در ضمن اگر به تازگی دستگاه کارواش خانگی خریداری کرده اید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله “آموزش کار با کارواش خانگی” را مطالعه کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *