راهنمای خرید

7 نکته مهم که بهتر است هنگام خرید دریل به آن ها توجه کنید

7 نکته مهم که بهتر است هنگام خرید دریل به آن ها توجه کنید

فقط کافیست یک تابلو خریداری کرده باشید یا این که به تازگی به منزل جدیدتان نقل مکان کرده باشید و بخواهید تابلوها و اجسام دیگر مثل ساعت را به دیوار نصب کنید، تا به اهمیت دریل پی ببرید! البته دریل ها نه فقط در منازل بلکه در محیط های صنعتی و برای انجام کارهای سنگین‌تر هم مورد استفاده قرار می‌گیرند.

سوالی که مطرح می‌شود این است که، کدام دریل برای مصارف خانگی و کدام دریل برای انجام کارهای سنگین و صنعتی مناسب است؟! این سوال را نه فقط افراد عادی که هیچ دانشی در زمینه ابزارآلات ندارند، بلکه بسیاری از فنی کاران و صنعتگران هم مطرح می‌کنند. چرا که دریل ها براساس کارکرد و قدرت موتور و ویژگی های دیگرشان به انواع مختلف تقسیم می‌شوند. و گاها شما در میان مشخصات فنی آن ها به مشخصاتی برمی‌خورید که ممکن است قبلا حتی نام آن ها را هم نشنیده باشید! از همین رو توصیه می‌کنم با راهنمای خرید دریل با ابزار قشقایی همراه باشید.

مهمترین اجزاء و قطعات دریل که باید بشناسید

یکی از موارد و نکات مهم در راهنمای خرید دریل، توجه به مواردی مثل نوع سه نظام، نوع مته و موارد مشابه در لیست مشخصات فنی یا ویژگی های این دستگاه است. پس در قدم اول برای این که بتوانید بهترین دریل را خریداری کنید، باید درباره این قطعات اطلاعات کامل داشته باشید.

مهمترین و کاربردی‌ترین اجزاء تشکیل دهنده دریل عبارتند از؛

موتور دریل

بی شک موتور اصلی‌ترین قطعه در دریل است. زیرا اکثر مشخصات این دستگاه مثل سرعت، قدرت و گشتاور آن توسط همین قطعه تعیین می‌شوند. موتور دریل ممکن است از نوع ساده باشد که در این صورت دستگاه امکانات زیادی نخواهد داشت و برای مصارف خانگی مناسب خواهد بود. یا این که امکان دارد کمپانی تولیدکننده، دستگاه را به موتور گیربکس مجهز کرده باشد که در این حالت دریل از امکانات کاربردی مانند قابلیت تنظیم سرعت، تغییر حالت چرخش، تنظیم در حالت قدرتی یا سرعتی بهره خواهد برد و مطمئنا برای مصارف نیمه صنعتی بهترین گزینه خواهد بود. موتورهای چکشی از دیگر انواع موتورهایی هستند که تقریبا تمام دریل های صنعتی و بعضی از مدل های نیمه صنعتی و خانگی به آن ها مجهز می‌شوند.

سه نظام دریل

سه نظام قطعه‌ای در دریل است که وظیفه نگهداشتن مته را برعهده دارد. از طرفی مته نقش مهمی در عملکرد دریل ایفا می‌کند. بنابراین بعد از موتور، سه نظام مهمترین قطعه در این دستگاه به حساب می‌آید. توجه داشته باشید که سایز سه نظام قطر مته مناسب و قطر سوراخکاری روی سطوح مختلف فلزی، چوبی و بتنی را تعیین می‌کند.

سه نظام دریل ها به دو دسته آچارخور و اتوماتیک تقسیم می‌شوند. در مدل های آچارخور شما برای این که بتوانید مته را عوض کنید باید حتما به وسیله آچار مخصوص، سه نظام را باز کنید و بعد از تعویض مته مجددا آن را ببندید. ولی در سه نظام اتوماتیک دیگر نیازی به باز و بسته کردن آن با آچار نیست بلکه با چرخش قسمت بالایی آن امکان تعویض مته برای شما فراهم خواهد شد.

مته دریل

مته همان قطعه‌ای است که روی سه نظام قرار می‌گیرد و فشار وارده از طرف موتور دریل را به سطح موردنظر منتقل کرده و باعث ایجاد حفره روی سطح می‌شود. مته ها براساس سایز و جنسی که دارند به انواع گوناگون تقسیم می‌شوند.

مته های الماسه یکی از انواع مته ها هستند که برای سوراخکاری روی گچ، سیمان، بتن و دیگر مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار می‌گیرند. مته های فولادی نیز نوع دیگری از مته ها هستند که می‌توانید برای سوراخ کردن سطوح فلزی، پلاستیکی و چوبی از آن ها استفاده کنید.

پرکاربردترین انواع دریل برای مصارف خانگی و صنعتی

شاید بد نباشد قبل از پرداختن به راهنمای خرید دریل، با انواع دریل هایی که در خانه ها و محیط های صنعتی مصرف بالایی دارند آشنا شوید. زیرا وقتی انواع دریل ها را براساس کاربردی که دارند بشناسید و با ویژگی های آن ها آشنا شوید مطمئنا انتخاب برایتان آسان‌تر خواهد بود.

دریل ساده

دریل های ساده از پرکاربردترین انواع دریل محسوب می‌شوند که قیمت مناسبی هم دارند. این مدل دریل ها غالبا به یک موتور معمولی مجهز می‌شوند و به همین دلیل هم از امکاناتی نظیر تغییر سرعت بی بهره اند. ولی در عوض در دو مدل دریل و دریل پیچ گوشتی در بازار موجود هستند و شما می‌توانید برحسب نیاز یکی از آن ها را خریداری کنید.

مشخصات دریل های ساده
نوع منبع تغذیهبرق / باطری
کاربردخانگی / نیمه صنعتی / صنعتی
مصارفسوراخکاری سطوح فلزی، چوبی و پلاستیکی
بهترین برندهاآروا / رونیکس

دریل چکشی

این روزها تقریبا 90 درصد تولیدکنندگان دریل ها و دریل پیچ گوشتی ها، این محصول را به قابلیت ضربه زن مجهز می‌کنند تا به این ترتیب برای حفاری و ایجاد سوراخ های عمیق‌تر روی سطوح سخت‌تر مناسب باشند. البته بیشتر دریل های چکشی به قابلیت تغییر حالت مجهز شده اند و شما می‌توانید در صورت عدم نیاز، حالت ضربه زن آن ها را غیر فعال کنید.

مشخصات دریل های چکشی
نوع منبع تغذیهبرق / باطری
کاربردخانگی / نیمه صنعتی / صنعتی
مصارفسوراخکاری سطوح فلزی، بتنی، چوبی و …

ایجاد حفره روی سطوح سخت

بهترین برندهاآروا / رونیکس / دیوالت / توسن

 

دریل بتن کن

بسیاری از افراد فکر می‌کنند دریل چکشی همان دریل بتن کن است. در حالی که دریل های بتن کن هم طراحی ظاهری متفاوتی با مدل های چکشی دارند و هم این که به موتور پرقدرت‌تر مجهز شده اند. در ضمن سه نظام بیشتر دریل های بتن کن از نوع صنعتی است.

مشخصات دریل های بتن کن
نوع منبع تغذیهبرق
کاربردنیمه صنعتی / صنعتی
مصارفتخریب سطوح بتنی، آجری و …
بهترین برندهاتوسن / هیتاچی / رونیکس / آروا

7 نکته مهم در راهنمای خرید دریل

بالاتر با قطعات و اجزای اصلی دریل ها آشنا شدیم. حالا باید ببینیم چه عواملی در انتخاب و خرید این دستگاه مهم هستند و باید مورد توجه قرار بگیرند. در ادامه کاملترین لیست راهنمای خرید دریل را بیان کرده ایم که مطمئنا با درنظر گرفتن آن ها، موفق به خرید بهترین نوع دریل خواهید شد.

1.     طراحی بدنه و دسته دریل

برای کار با دریل و انجام عملیات حفاری و سوراخکاری به وسیله این ابزار، حتما باید با دستتان آن را نگهدارید. از همینجا می‌توان به اهمیت طراحی ارگونومیک و خوش دست بودن آن پی برد! دریل ارگونومیک دریلی است که به دسته جانبی مجهز شده باشد، کمترین میزان لرزش را به دستان شما منتقل کند، کلیدهای آن در مناسب‌ترین قسمت قرار گرفته باشند و در نهایت این که هر دو دسته آن روکش ضدلغزش داشته باشند.

2.     منبع تغذیه دریل

دریل های موجود در بازار یا برقی هستند یا شارژی. مدل های شارژی غالبا ابعاد و اندازه کوچکی دارند و به همین دلیل هم حمل آن ها آسان‌تر است، از طرفی نیازی به برق ندارند و استفاده از آن ها در هر مکانی ممکن است. بر همین اساس برای انجام کارهای سیار خیلی بهترند. اما خب معایبی هم نسبت به مدل های برقی دارند. مثلا این که به دلیل داشتن باطری، وزن سنگین‌تری دارند یا این که باطری آن ها اکثرا در قسمت پایین دسته اصلی قرار می‌گیرد و همین باعث می‌شود تا کار با ابزار کمی دشوار باشد.

3.     قدرت موتور و گشتاور

نکته مهم بعدی در راهنمای خرید دریل، قدرت موتور و نیروی چرخش (گشتاور) آن است. بالاتر درباره انواع موتور در این ابزار صحبت کردیم و گفتیم که موتورهای گیربکسی امکان تنظیم گشتاور و سرعت چرخش را برای شما فراهم می‌کنند. با این حساب پیشنهاد ما به شما این است که اگر می‌خواهید از این ابزار برای سوراخکاری سطوح مختلف آجری، گچی، سیمانی، چوبی و فلزی استفاده کنید بهتر است به سراغ آن هایی که موتور گیربکسی دارند بروید.

دریل های برقی اکثرا قدرت بیشتری نسبت به دریل های شارژی دارند. ولی این دلیل بر خوب بودن این دریل ها و بد بودن مدل های شارژی نیست! بلکه شما باید دریلی با قدرت موتور مناسب با نیازتان و نوع کاری که می‌خواهید با آن انجام دهید، انتخاب کنید.

4.     قابلیت تنظیم سرعت و حالت چرخش

منظور از سرعت چرخش مته در اصل میزان نفوذپذیری و نیرویی است که توسط آن به سطح وارد می‌شود. بهترین نوع دریل ها، دریل هایی هستند که به دیمر تنظیم سرعت مجهز شده باشند و همچنین قابلیت تنظیم جهت چرخش (چپ گرد و راست گرد) داشته باشند.

در ضمن سرعت مناسب دریل برای مصارف خانگی حداکثر 400 دور در دقیقه و برای مصارف صنعتی حداکثر 700 دور در دقیقه است. حالا شما ببینید برای چه کاری به دریل نیاز دارید!

5.     مناسب بودن دریل با کاری که می‌خواهید به وسیله آن انجام دهید

اگر می‌خواهید یک دریل بخرید تا هنگام ایجاد سوراخ روی دیوار در خانه لنگ نمانید، قطعا کارتان با یک دریل معمولی برقی یا دریل پیچ گوشتی شارژی با قدرت متوسط و قیمت پایین هم راه خواهد افتاد. ولی اگر نجار هستید یا در صنعت دکوراسیون و … فعالیت دارید، برای این که بتوانید هر سطحی را به راحتی سوراخ کنید طبیعتا باید دریل صنعتی پرقدرت با امکانات پیشرفته بخرید.

6.     مارک دریل

در کنار موارد گفته شده در قالب راهنمای خرید دریل، باید به مارک و برند آن هم دقت کنید. بهترین مارک دریل ایرانی و خارجی که می‌توانید از ابزار فروشی ها تهیه کنید عبارتند از؛ آروا (ARVA)، رونیکس (RONIX)، بوش (BOSCH)، هیتاچی (HITACHI)، دیوالت (DEWALT)، توسن (TOSAN) و پی ام (PM). البته دریل های مارک متفرقه هم گاها کارایی خوبی دارند ولی خب بهتر است ریسک نکنید و از همین ابتدا یک دریل متعلق به برند شناخته شده بخرید.

7.     مجهز شدن به امکانات کاربردی

نکات و مواردی که بالاتر درباره آن ها صحبت کردیم، جزو فاکتورها و پارامترهای اصلی در خرید بهترین دریل بودند. اما بعضی از شرکت های تولیدکننده دریل های برقی و شارژی، این ابزار را به امکانات دیگری هم مجهز می‌کنند که مهمترین آن ها عبارتند از؛

  • کیف BMC یا برزنتی
  • انواع مته های الماسی و فولادی در سایزهای مختلف
  • باطری اضافه
  • چراغ LED

وجود این امکانات و لوازم جانبی چندان هم مهم و ضروری نیست ولی خب اگر دریلی که خریداری می‌کنید این موارد را داشته باشد مطمئنا بهتر خواهد بود و یک نکته مثبت محسوب خواهد شد.

خرید انواع دریل با گارانتی شرکتی از ابزار قشقایی

در جمع بندی بحث راهنمای خرید دریل باید خدمتتان عرض کنم که دریل های ساده و چکشی در هر محیطی کاربرد دارند و شما برای استفاده در منزل و محیط های صنعتی می‌توانید آن ها را خریداری کنید. اما دریل های بتن کن یا چکش های تخریب و … مصارف خانگی ندارند و فقط در محیط های صنعتی و بخصوص کارگاه های ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرند.

حالا شما با درنظر گرفتن این نکته و سایر نکات گفته شده در راهنمای خرید دریل، می‌توانید بهترین نوع دریل برقی یا شارژی را از ابزار قشقایی؛ بهترین ابزار فروشی اهواز خریداری کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *