فکر میکنم همهی شما کموبیش با کارواش یا همان واترجت آشنایی داشتهباشید. این دستگاه فوقالعاده، فشار آب را چندین برابر کرده و تمام آلودگیهای سطح را در یک چشمبهمزدن پاک میکند. دیگر لازم نیست ساعتها شلنگ کمجان آب را در دستتان بگیرید تا بتوانید حیاط منزل، خودرو، موتور کولر و یا بسیاری از سطوح یا لوازم را بشویید. با استفاده از کارواش میتوانید در کوتاهترین زمان، اینکار را انجام داده و در هزینهها و مصرف آب صرفهجویی کنید.
اما چه نوع کارواشی مناسب ماست؟ برای پاسخ به این سوال لازم است که با انواع کارواش آشنا شده و مهمترین تفاوت کارواش صنعتی و کارواش خانگی را بدانید تا انتخاب سادهتر و درستتری داشتهباشید. برای آشنایی با این موارد تا پایان این بلاگ با من همراه بوده و از جایتان جُم نخورید.
انواع کارواش
کارواشها با توجه به ابعاد، کارایی و موارد استفاده به دو دستهی زیر تقسیم میشوند:
- کارواش خانگی
- کارواش صنعتی
کارواش خانگی
واترجت خانگی میتواند با استفاده از برق یا باتری روشن شود و یا حتی گازسوز باشد. شما میتوانید هرآنچه که در خانه دارید را با این دستگاه پرقدرت بشویید و تمیز کنید. مهمترین کاربردهای این محصول را در ادامه مشاهده میکنید:
- جرمزدایی از دیوارهای حیاط
- شستشوی پارکینگ
- نظافت لوازم نقلیه و خودروی شخصی
- شستن باربیکیو و کبابپز
- نظافت نمای ساختمان (البته اگر ساختمان شما چند طبقه است بهتر است از کارواش صنعتی برای شستشوی آن استفاده کنید. )
کارواشهای خانگی در سه سایز بزرگ، کوچک و متوسط به بازار عرضهشده و هرکدام کاربردهای مخصوص به خود را دارند.
کارواش صنعتی
ازکارواشهای صنعتی نیز برای از بینبردن آلایندهها در محیط کار و صنعت، جرمگیری، لایهبرداری، زدودن زنگآهن، پاک کردن رنگهای پوسیده و… استفاده میشود. این دستگاهها به صورت تکفاز و سهفاز در بازار موجودند و به غیر از مواردی که گفته شد در جایگاههای زیر نیز کارایی داشته و استفاده میشوند:
- شستشوی انواع ماشینآلات سبک و سنگین
- نظافت سالنهای مرغداری و گلخانهها
- شستشوی نمای آجری و سیمانی
- تمیزی لولههای فاضلاب و جلوگیری از پوسیدگی و فرورفتن آنها
- شستن جدولها و نردههای خیابانی و تأسیسات شهری
- شستشوی انواع دستگاههای صنعتی و نیمهصنعتی و نظافت راهپله، پارکینگ و…
البته فراموش نکنید که میزان کارایی یک واترجت صنعتی به قدرت موتور آن بستگی دارد. پس قبل از خرید، نیازهای خود از خرید دستگاه را مشخص کرده و با توجه به کارایی مدنظرتان، دستگاه مناسب را خریداری نمایید.
کارواش خانگی و صنعتی چه تفاوتهایی دارند؟
پیش از این نیز اشاره کردیم که قدم اول برای انتخاب کارواش خانگی یا صنعتی، این است که بدانید چه تفاوتهایی با یکدیگر دارند؟ در این قسمت قصد دارم از ۷ تفاوت بین این دو نوع دستگاه برایتان پردهبرداری کنم:
1. وزن کارواش
شما هرچقدر هم که قوی باشید لازم است به وزن دستگاهی که خریداری میکنید دقت کنید. زیرا همین نکته ممکن است شما را دست و پا گیر کند.
کارواشهای خانگی بسیار سبکتر از کارواشهای صنعتی هستند و به همین دلیل، حمل آسانتری دارند. در مقابل، کارواشهای صنعتی از بدنهای مقاومتر و مستحکم برخوردارند که باعث میشود به این سادگیها آسیب نبینند. حال این شما هستید که باید با توجه به نیازهایتان، بهترین گزینه را انتخاب کنید.
ناگفته نماند که هرکدام از این دو نوع دستگاه اگر کارایی بالاتری داشتهباشند وزن بیشتری هم دارند. اما در حالت کلی، وزن کارواش صنعتی بیشتر از ۲۰ کیلوگرم و انواع خانگی حدودا ۵ کیلوگرم هستند.
2. موتور و پمپ دستگاه
مهمترین تفاوت کارواش خانگی و صنعتی در موتور آنهاست. موتور کارواش خانگی معمولا از نوع کلکتوری است. این نوع موتورها با وجود قدرت بالا، حساس هستند و در صورت وارد شدن فشار بیشاز حد به آنها و داغکردن دستگاه، آسیب میبینند. در نتیجه باید در استفاده از آنها محتاطانهتر عمل کرده و هرازگاهی به آنها استراحت بدهید.
در نقطهی مقابل، موتور کارواشهای صنعتی از نوع القایی بوده و برای شستشوی مداوم و طولانیمدت بسیار مناسبند. پمپ کارواش صنعتی معمولا تا ۲۰۰ بار فشار را تحمل میکند اما در کارواشهای خانگی این میزان، نهایت به ۱۱۰ بار میرسد. درنتیجه دِبی کارواش خانگی کمتر از کارواش صنعتی است.
3. قطعات به کار رفته در محصول
قطعات به کار رفته در این دو دستگاه نیز تفاوتهایی دارند. برای مثال در موتور کارواشهای خانگی از سرسیلندرهای آلومینیومی و یا برنجی با کیفیت متوسط استفاده میشود. در حالی که در کارواش صنعتی، سرسیلندرها از جنس برنج مرغوب و کیفیت بالا هستند تا دوام بالاتری داشتهباشند. پیستونهای کارواش صنعتی نیز از جنس سرامیک است تا در تقابل مداوم با آب، ساییده نشوند.
4. شلنگ کارواش
شلنگ فشار قوی که تحمل عبور آب با فشار زیاد را داشتهباشد، از ملزومات هر نوع کارواش است. اما جنس این شلنگ در دو نوع صنعتی و خانگی با هم تفاوتهایی دارد.
شلنگ به کار رفته در واترجت صنعتی بافتی فولادی داشته و مقاومت بالایی دارد. به گونهای که اگر ماشینآلات سنگین از روی آن عبور کنند نیز مشکلی برای انتقال آب نداشته و از فشار آب کاسته نمیشود. اما شلنگ به کار رفته در کارواش خانگی از جنس فولاد نیست و آسیبپذیری بیشتری دارد.
5. قابلیت تنظیم فشار آب و قدرت نظافتی
در کارواشهای خانگی فشار آب خروجی کمتر از میزانی است که به صورت اسمی بر روی کاغذ و دفترچهی آنها ثبتشده است. درواقع در این نوع کارواشها نوع نازلی که آب از آن خارج میشود بر فشار آب تأثیر زیادی داشته و به نوعی تعیینکننده است. اما در کارواشهای صنعتی اینگونه نیست.
واترجتهای صنعتی به قطعهای به نام گِیج فشار مجهز هستند که توسط آن میتوانید میزان فشار آب خروجی از کارواش را تنظیم و کم یا زیاد کنید. این قابلیت که در کارواشهای خانگی به چشم نمیخورد، به علت یکسان نبودن مقدار آلودگیها در صنایع مختلف است. با استفاده از گیج فشار شما میتوانید با توجه به سطح موردنظر، خروجی آب را تنظیم کرده و تسلط کافی روی شستشوی خود داشتهباشید.
6. شاسی و بدنه
همانطور که شما هنگام کار در صنایع، لباس ایمنی مخصوص به تن میکنید و بعد از رسیدن به خانه لباس راحت میپوشید، کارواشهای خانگی و صنعتی نیز جنس بدنه و شاسی یکسانی ندارند. زیرا محیط کار آنها با یکدیگر متفاوت است.
جنس شاسی کارواش صنعتی از فلز سخت و مقاوم است. اما بدنهی کارواشهای خانگی عموماً از پلاستیک ساخته میشود.
7. قیمت و میزان استفاده
با وجود تمام نکاتی که گفتهشد طبیعی است که قیمت این دو محصول از زمین تا آسمان با یکدیگر متفاوت باشد. اما این موضوع مهمترین مسئلهای که باید به آن فکر کنید، نیست! ابتدا باید بدانید که میخواهید به چه اندازه و برای چه کارهایی از کارواش استفاده کنید. اگر میخواهید چند هفته یکبار آن را از جعبهاش خارج کرده و خودرویتان را بشویید پیشنهاد میکنم مدل خانگی را خریداری کنید. اما اگر میخواهید حداقل ۴ روز در هفته به مدت یکساعت مداوم از این دستگاه کار بکشید توصیه میکنم به فکر خرید کارواش صنعتی باشید.
ختم کلام
کارواشها از تجهیزات غیرقابل اجتناب برای نظافت در صنایع و منازل هستند که با استفاده از آنها متوجه میشوید که تا به امروز نیمی از عمر خود را در راه شستشو با شلنگ سادهی آب هدر دادهاید. اما سوالی که بدون شک برایتان پیش میآید این است که کارواش صنعتی برای خرید مناسبتر است یا کارواش خانگی؟
در این مقاله، هرکدام از این دو نوع کارواش را به همراه کاربردهایشان به شما معرفی کرده و هفت مورد از مهمترین تفاوتهایشان را برایتان شرح دادیم تا به سادگی خرید خود را انجام دهید. فراموش نکنید که مهمترین نقطهی قوت کارواش خانگی این است که در مواردی که به هر دلیلی نمیتوانید یا نمیخواهید که از کارواش صنعتی استفاده کنید، میتوانید از نوع خانگیاش بهره ببرید و نظافت منزل و پارکینگ را در زمان کوتاهی انجام دهید.